top of page
  • Writer's pictureAdmin

5 τρόποι για να αποφύγεις τα fake profiles

Παρόλο που αρκετά dating sites και apps φροντίζουν να ελέγχουν τα προφίλ των χρηστών, 10 % περίπου των χρηστών είναι ψεύτικα. Τα προφίλ αυτά φτιάχνονται κυρίως από άτομα δεν ενδιαφέρονται για κάποια γνωριμία, αλλά χρησιμοποιούν τα sites γνωριμιών για να εξαπατήσουν άλλους χρήστες ή να παρενοχλήσουν. Τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία, φωτογραφίες συνήθως άλλων ατόμων ( εν αγνοία τους ) και παρουσιάζουν έναν τρόπο ζωής που τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάποιες φορές προσπαθούν να χτίσουν μια σχέση με τους άλλους, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν χρήματα ( π.χ τα μεταφορικά ή τη διαμονή για να έρθουν στην πόλη του άλλου ατόμου ). 'Αλλες φορές τους αρκεί να δημιουργήσουν την εικόνα ενός ιδανικού συντρόφου, με εμφάνιση και κοινωνικό status, ώστε να προσελκύσουν άτομα, που στην πραγματικότητα δεν σκοπεύουν πότε να συναντήσουν στην πραγματική ζωή.


Ετοιμάσαμε λοιπόν για σένα έναν οδηγό πως θα σε βοηθήσει να μπορείς εύκολα να διακρίνεις ποιά προφίλ είναι αληθινά ή όχι, και να προστευτείς από εξαπάτηση ή παρενόχληση.


5 τρόποι για να διαπιστώσεις αν ένα προφίλ είναι ψεύτικο ή όχι


  1. Τσέκαρε τις προσωπικές πληροφορίες . Αν δεις οτι το άτομο αυτό δεν έχει ή έχει ελάχιστες προσωπικές πληροφορίες ( πχ. μέρος διαμονής, ηλικία, κατάσταση ) τότε πιθανότατα το προφίλ αυτό δεν είναι αληθινό.

  2. Ψάξε για ασυνέπειες στις πληροφορίες που δίνονται. Για παράδειγμα δεν αν η ηλικία, η τοποθεσία, ή άλλα στοιχεία που σου δίνει ο συνομιλητής σου, ταιριάζουν με όσα σου λέει. Αν σου χτυπήσει κάποιο περίεργο καμπανάκι, τότε μάλλον πίσω από το οθόνη δεν βρίσκεται αυτός που φαντάζεσαι.

  3. Ζήτα να δείς κάποιο social profile. Δεν υπάρχει περίπτωση στη σημερινή εποχή κάποιος να μην έχει instagram ή facebook. Αν δεις οτι αποφεύγει να σου δώσει το προφίλ του, τότε σίγουρα έχει λόγους για να κρύβεται !

  4. Τσέκαρε πόσους followers και following έχει και δες την αναλογία. Αν δεις ότι ο λογαριασμός αυτός δεν έχει φίλους ή πάρα πολύ λίγους, τότε να ανησυχήσεις! Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει σήμερα λιγότερους απο 5 φίλους στο facebook και το instagram!

  5. Τσέκαρε τις φωτογραφίες που χρησιμοποιεί στο προφίλ του. Πολλά fake προφίλ χρησιμοποιούν φωτογραφίες άλλων χρηστών εν αγνοία τους. Αν οι φωτογραφίες είναι "πολύ καλές για να είναι αληθινές" τότε καλύτερα ψάξτο ξανά. Μπορείς επίσης μέσω του google να αναζητήσεις τις φωτογραφίες και να δεις αν όντως ανήκουν στο άτομο που μιλάς ή όχι

Και να θυμάσαι ! Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιο ψεύτικο προφίλ κατά τη διάρκεια αναζήτησης συντρόφου μέσω dating site είναι μεγαλύτερη απ ότι νομίζεις. 1 στους 10 χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία για να παραπλανήσουν. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε φοβίσει ούτε να σε αποθαρρύνει. Οι σοβαρές πλατφόρμες dating ( δες και τις αξιολογήσεις μας ) κάνουν επαγγελματικό moderation και προσπαθούν να εντοπίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα προφίλ που είναι ψεύτικα και να τα απομακρύνουν. Γι αυτό το λόγο αξίζει να εγγραφείς σε κάποια τέτοια πλατφόρμα, ώστε να κάνεις γνωριμίες σε ασφαλές περιβάλλον !




bottom of page