top of page
  • Writer's pictureAdmin

7 κανόνες για ασφαλές Sexting

Η ψηφιακή επικοινωνία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, και χρησιμοποιείται όχι μόνο για να είμαστε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια μας, αλλά και σαν "ζέσταμα" στην ερωτική μας επικοινωνία. Μερικά απο τα πιο συνηθισμένα μηνύματα, για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το ΧΟΧΟ ( αγκαλίες και φιλιά ), French ( γαλλικό φιλί ), IWSN ( I want sex now = θέλω σεξ τώρα ), LOML ( love of my life = αγάπη της ζωής μου ) <3 ( καρδιά ). Σίγουρα κάποια από θα τα έχεις συναντήσει, θα σου τα έχουν στείλει, θα έχεις ανταποδώσει.. Χρησιμοποιούνται ευρέως από ζευγάρια όταν δεν είναι μαζί, σαν ένα προμήνυμα, για όσα θα επακολουθήσουν αργότερα. Βέβαια σε κάποιους μπορεί να φαίνεται περιέργο πως μπορεί η φαντασία και η ερωτική διάθεση να ανάψει απο το sexting, αλλά για εμάς το sexting μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικό, όσο βέβαια γίνεται με άσφαλεια.


Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τους 7 σημαντικούς κανόνες sexting προκειμένου να μπορείς να ανταλλάξεις μηνύμα με το σύντροφο σου με ασφάλεια :


1. Απέφυγε το Whatapp.

Αν έχεις σκοπό να στείλεις κάποια ερωτική φωτογραφία, τότε καλύτερα να αποφύγεις το whatapp και το facebook. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή που παρέχει κρυπτογραφημένα chats ( π.χ skype ή viber ), όπου τα μηνύματα εξαφανίζονται αυτόματα, μόλις τα δει ο παραλήπτης και επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα screenshot. Σε γενικές γραμμές θα σε συμβούλευα πάντως να μην στέλνεις γυμνές φωτογραφίες.


2. Σβήσε φωτογραφίες και κυρίως μην κάνεις screenshots.

Το γνωρίζεις καλά ότι το κινητό σου μπορεί να κλαπεί ανα πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογηθείς για φωτογραφίες που έφτασαν σε "λάθος χέρια". Μην ξεχνάς επίσης ότι δεν έχεις το δικαίωμα να αποθηκεύεις φωτογραφίες χωρίς τη συγκατάθεση του συντρόφου σου. Αν πάλι όμως αυτές οι φωτογραφίες είναι μέρος του παιχνιδιού που έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, φρόντιζε να τις αποθηκεύεις σε φακέλους με κωδικό και σε αποκωδικοποιημένη μορφή.


3. Σβήσε αναγνωρίσιμα στοιχεία απο τις φωτογραφίες που στέλνεις

Παρόλο που κάποιες εφαρμογές δίνουν τη δυνατότητα να "θολώσεις" σημεία σε κάποιες φωτογραφίες, ώστε να μην αναγνωρίζεται το πρόσωπο, ή σημεία του σώμτα που ειναι χαρακτηριστικά, υπάρχουν απο την άλλη εφαρμογές που επαναφέρουν τις φωτογραφίες στην αρχική τους κατάσταση. Για το λόγο αυτό όταν στέλνεις κάποια φωτογραφία προσπάθησε να "κρύψεις" στοιχεία τα οποία είναι αναγνωρίσιμα πάνω σου ( π.χ κάποιο tattoo, piercing, σημάδια ) ή ακόμη και στοιχεία που να δείχνουν την τοποθεσία όπου βρίσκεται ( π.χ έπιπλα ή δωμάτια με χαρακτηριστική διακόσμηση )


4. Διάγραψε τα metadata

Θα μου πεις μα τί ειναι αυτά τα metadata ; Είναι στοιχεία που αποθηκευόνται αυτόματα σε μια φωτογραφία με τη λήψη της, όπως πχ. η ημερομηνία, η ώρα λήψης, η τοποθεσία. Για να μπορείς να σβήσεις αυτά τα στοιχεία, απλά χρησιμοποίησε κάποιες απο τις free εφαρμογές που υπάρχει στο διαδίκτυο και σου δίνουν τη δυνατότητα να μεταβάλεις τη φωτογραφία σου.


5. Στείλε το μήνυμα σου τη σωστή ώρα

Όταν η επιθυμία είναι στην αποκορύφωση της είναι κάποιες φορές δύσκολο να μπορείς να συγκρατηθείς. Σκέψου όμως, πως το sexting δεν είναι πάντα αποδεκτό από όλους, κυρίως μάλιστα από ανθρώπους μεγαλύτερους. Είναι σημαντικό τότε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Θυμήσου επίσης ότι η αναμονή δημιουργεί επίσης προσμονή, και αυτό είναι πολύ δυνατό συστατικό για την ερωτική σου ζωή.


6. Σεβάσου τις "απαγορευμένες ώρες" που έχει θέσει ο σύντροφος σου

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, που ο σύντροφος σου να μην θέλει να λάβει ερωτικά μηνύματα. Πχ. κατά τη διάρκεια της δουλειάς, ή άργα το βράδυ όταν κοιμάται. Σεβάσου τις ώρες εκείνες και προσπάθησε να αποφύγεις το sexting αν δε θέλεις να βρεθείς σε μπελάδες


7.Στο sexting τα μηνύματα μπορούν πολύ εύκολα να παρεξηθούν. Επειδή ακριβώς το sexting χρησιμοποιείται ώς ένας γρήγορος ερωτικός κώδικας επικοινωνίας, οι παρεξηγήσεις είναι πάντα προ των πυλών. Προσπάθησε να είσαι ξεκάθαρος με τις προθέσεις σου και τις επιθυμίες σου και απέφυγε τις αοριστίες για να μην απογοητευτείς στη συνέχεια.


bottom of page