top of page
  • Writer's pictureAdmin

9 τρόποι για ένα επιτυχημένο online dating

Σε έπεισαν λοιπόν οι φίλοι σου, ή είδες κάποια πειστική διαφήμιση στο ίντερνετ, και πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις ένα προφίλ σε μια online dating πλατφόρμα. Αρκεί όμως μόνο αυτό για να βιώσεις μια επιτυχημένη online dating εμπειρία ; Και βέβαια όχι ! Σε αυτό λοιπόν το άρθρο παρουσιάζουμε τους 10 τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις την online dating προσπάθεια σου επιτυχημένη ( ώστε να μην πεις στο τέλος ότι έχασες το χρόνο σου) και να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις ένα σωστό ταίρι εύκολα και γρήγορα !


1.Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα έχοντας στόχο να γνωρίσεις κόσμο

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το online dating απλά για να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους, να νιώσουν ότι είναι επιθυμητοί και αποδεκτοί. Αυτοί οι χρήστες σπάνια προχωράνε στο επόμενο στάδιο. Αν θέλεις όμως να ξεκολλήσεις και να πας παρακάτω, θα σου προτείναμε να κυνηγήσεις τη γνωριμία. Δηλαδή : δεν αρκεί απλά να φτιάξεις ένα προφίλ. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με άλλους χρήστες, να δείξεις ενδιαφέρον, να συνομιλήσεις, και το κυριότερο : να κλείσεις ένα ραντεβού ! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσπαθήσεις να κλείσεις ένα ραντεβού μέσα στις πρώτες 48 ώρες. Αν αυτό σου φαίνεται τρομέρα δύσκολο, προσπάθησε να μην ξοδέψεις άπειρο χρόνο στο να τσεκάρεις όλα τα διαθέσιμα προφίλ ( μια πλατφόρμα μπορεί να έχει και 1000+ προφίλ δεν γίνεται να τα δεις ΟΛΑ ! ), αλλά να επικεντρωθείς στην επικοινωνία με τα προφίλ που σου φαίνονται ενδιαφέροντα ώστε να προχωρήσεις το γρηγορότερο στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από τη γνωριμία από κοντά.


2. Να είσαι σίγουρος/η για εσένα και να ξέρεις τι αναζητάς

Σημαντικό στη διαδικασία του online dating είναι να ξέρεις ποιός είσαι και τι αναζητάς. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να βρείς κάποιον που να ταιρίαζετε και αναζητάτε τα ίδια πράγματα, αλλά θα προσελκύσεις και τα σωστά άτομα, τα οποία είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα. Μη φοβηθείς από την αρχή να πεις όχι σε κάτι που σε σου αρέσει. Στην αρχή μιας γνωριμίας είναι σημαντικό να ξεδιπλώσεις τα πραγματικά σου "θέλω" προκειμένου η άλλη πλευρά να καταλάβει την προσωπικότητα σου και να δει αν όντως ταιρίαζετε ή όχι. Αν πάλι νιώθεις οτι για να γνωρίσεις κάποιον χρειάζεται χρόνο, τότε μην φοβηθείς να το ζητήσεις, Η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται όταν έχουμε διαφορέτικές προσδοκίες από τους άλλους, γιατί απλά δεν επικοινωνήσαμε σωστά τα θέλω μας στην αρχή της γνωριμίας. Επικεντρώσου επίσης σε όλα αυτά που θές και όχι σε αυτά που δε θες. Τα προφίλ τα οποία είναι ευχάριστα, με μια θετική αύρα να θυμάσαι ότι πάντα λαμβάνουν τα περισσότερα μηνύματα και έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους άλλους.



love yourself
Love yourself


3. Οι εκπλήξεις είναι μέσα στο παιχνίδι

Κατά τη διάρκεια του online dating πολλές φορές θα μπούμε στον πειρασμό να κρίνουμε ή να βάλουμε ταμπέλες στους άλλους, χωρίς να έχουμε την πλήρη εικόνα για το ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Πολλές φορές μάλιστα αυτά που κάποιος μπορεί να συζητά μέσα σε μια πλατφόρμα online dating δεν τον αντιπροσωπεύουν 100 % και έτσι μπορεί στην πραγματικότητα να έχει μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Αυτό είναι κάτι που θα καλό ειναι να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας, γιατί μπορεί οι άλλοι να μας εκπλήξουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Να έχεις ανοιχτό μυαλό και να προσπαθείς να γνωρίζεις διαφορετικά άτομα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις πιο γρήγορα το άτομο το οποίο πραγματικά ταιρίαζει με σένα και την προσωπικότητα σου.


4. Φρόντισε η πρώτη συνάντηση να είναι όπως τη θέλεις

Φτάνει η ώρα για το πρώτο ραντεβού και δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ή που ακριβώς θέλεις να συναντηθείτε. Καλό θα είναι όμως η συνάντηση αυτή να γίνει σύμφωνα και με τα δικά σου πρότυπα, σε ένα σημείο που να σε βολεύει και σε ώρα ή ημέρα που δεν πρέπει να αλλάξεις όλο σου το πρόγραμμα για να βρίσκεται εκεί. Αν δεν το κάνεις αυτό, είναι πολύ πιθανό να πας στο ραντεβού με δυσαρέσκεια, γιατί στην πραγματικότητα θα πιεστείς για να βρεθείς εκεί. Βρείτε μια μέση λύση που να σας ικανοποιοεί και τους δύο και κάντε ότι καλύτερο με το χρόνο που θα αφιερώσετε ο ένας για τον άλλον. Αν πάλι ένα πραγματικό ραντεβού σε φοβίζει, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να μιλήσετε απ' το τηλέφωνο ή να κάνετε μια βιντεοκλήση, ώστε να επικοινωνήσετε λίγο - εκ του ασφαλούς - πριν βρεθείτε από κοντά. Κάποια sites γνωριμιών προσφέρουν μέσα στις υπηρεσίες τους αυτή τη δυνατότητα, ώστε να μη χρειάζεται να ανταλλάξεις προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, όσο δεν είσαι ακόμη σίγουρος ότι αυτή η γνωριμία θα εξελιχθεί.


5. Νιώσε τον εαυτό σου

Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να μην υποτιμάμε τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Αυτό μας βοηθάει ώστε να έχουμε καλύτερη σχέση και με τους άλλους γύρω μας. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις και που ψάχνεις στους άλλους, τι σε ευχαριστεί ή σε δυσαρεστεί. Ευχαρίστησε τον εαυτό σου και το σώμα σου δίνοντας σου στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας που θα σε βγάλουν απο το καθημερινό στρες και το άγχος. Πριν πας σε ένα ραντεβού, αφιέρωσε χρόνο για το σώμα σου και τη διάθεση σου, ώστε να χαλαρώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου αλλά και να κερδίσεις τις εντυπώσεις στο πρώτο ραντεβού.


6. Βγες και δεύτερο ραντεβού

Εκτός και αν το πρώτο ήταν η απόλυτη καταστροφή, θα σε συμβουλεύαμε να δώσεις μια ακόμη ευκαιρία στο να γνωρίσεις το άλλο άτομο. Οι περισσότεροι στο πρώτο ραντεβού είναι αρκετά μπλοκαρισμένοι και δε δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Ειδικά αν το ραντεβού ειναι blind date είναι αρκετές φορές δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος το άγχος της πρώτης συνάντησης. Δώσε την ευκαιρία στο άλλο άτομο να σου δείξει μερικές πτυχές ακόμη απο τον εαυτό του. Μπορεί τη δεύτερη φορά να εντυπωσιαστείς με όλα αυτα που θα δείς και να δώσεις τελικά και τρίτη ευκαιρία ...


7. Επικοινώνησε τις κόκκινες γραμμές σου

Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα ; Τι μπορεί να σε προσβάλει ή να σε θίξει σαν προσωπικότητα; Έχεις ποτε αναρωτηθεί ; Καλό θα ήταν να τα γνωρίζεις ώστε να θέσεις απο την αρχή της γνωριμιίας και να πεις ποιές ειναι οι κόκκινες γραμμές για εσένα ,που καλό θα ήταν - ο άλλος να μην τις ξεπεράσει. Για πάραδειγμα ότι θέλεις το πρώτο ραντεβού να είναι διερευνητικό και ότι νιώθεις άβολα με την έντονη οικειότητα. Ή για πάραδειγμα ότι δε σου αρέσει να συναντάς άγνωστα άτομα σε περιέργα μέρη ( πχ. σε άγνωστα σπίτια ). Το να επικοινωνήσεις απο την αρχή τι μπορει να σε ενοχλήσει και να σε προσβάλει θα σε βγάλει απο τη δύσκολη θέση στη συνέχεια να πρέπει να απολογηθείς για τις αντιδράσεις σου,


8. Δέξου τον εαυτό σου όπως είναι και αποδέξου τις ευαισθήσίες σου

Πολλές φορές ακούμε τους γύρω μας να λένε οτι πρέπει να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, και να αυτοβελτιωνόμαστε. Δε διαφωνούμε με αυτό ( ειδικά αν έχουμε εντοπίσει κάποια θέματα στη συμπεριφορά μας ). Από την άλλη όμως είναι καλό να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και ιδιαίτερα την ευαίσθητη πλευρά μας, ώστε να μπορούμε να είμαστε οι εαυτοί μας με τους άλλους. Δεν είναι κακό να συγκινηθούμε μπροστά σε άλλους, ούτε να δείξουμε ότι έχουμε μια ρομαντική πλευρά και οτι αναζητούμε την αγάπη και το ενδιαφέρον. Αντιθέτως χτίζοντας τοίχους ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους και δείχνοντας μια πιο σκληρή πλευρά, μπορεί μόνο να απομακρύνει τους άλλους απο εμάς, γιατί θα θεωρήσουν ότι δεν τους χρειαζόμαστε.


9. Μην βγεις ραντεβού αν δεν είσαι έτοιμος / η

Ακόμη και αν έχεις γνωρίσει το τέλειο άτομο για σένα, αν νιώθεις οτι δεν είσαι έτοιμος / η για μια γνωριμία, τότε δεν υπάρχει λόγος να βγεις ραντεβού. Θα φέρεις σε δύσκολη θέση και τον εαυτό σου και το άλλο άτομο, αφού οι προσδοκίες θα είναι διαφορετικές και μετά από μια συνάντηση θα ακολουθήσει η απογοήτευση. Πολλές φορές όταν είμαστε μόνοι μας, στην πραγματικότητα δεν είμαστε έτοιμοι για μια σχέση, αντιθέτως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, ώστε να ισορροπήσουμε και ίσως να γιατρέψουμε θέματα του παρελθόντος.


Μη φοβηθείς να δώσεις αυτό το χρόνο στον εαυτό σου. Δεν είναι κακό και να αρνηθείς ένα ραντεβού αν δεν νιώθεις ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή.




9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page