top of page
  • Writer's pictureAdmin

Έχει το online dating ηλικία;

Αν είσαι αρκετό καιρό single, αν ανήκεις στην ηλικία των 35+, αν δυσκολεύεσαι να κάνεις νέες γνωριμίες όταν βγαίνεις έξω, τότε σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό πως ίσως το ιδανικό ταίρι να βρίσκεται σε κάποια σελίδα γνωριμιών. Νιώθεις όμως μεγάλος/η για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία ; Πιστεύεις οτι το online dating είναι για συγκεκριμένες ηλικίες;


H αλήθεια είναι ότι οι σελίδες γνωριμιών και τα διάφορα dating apps απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, με διαφορετικούς dating στόχους. Δεν υπάρχουν όμως ηλικιακοί περιορισμοί, αντιθέτως κάποιες πλατφόρμες απευθύνονται σε singles μεγαλύτερης ηλικίας ( αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να βρούνε το ιδανικό ταίρι ) και άλλες σε χρήστες μικρότερης ηλικίας.


Πρόσφατα στατιστικά έδειξαν οτι dating apps όπως το Tinder, ή το Bumble χρησιμοποιούνται ευρέως από την ηλικιακή ομάδα 18-29. Οι πλατφόρμες αυτές ενδείκνυνται για γνωριμίες casual dating ( δηλαδή περιστασιακές σχέσεις ) καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δούνε πολλα προφίλ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ( profile swapping ) και να επιλέξουν το πιο "επιθυμητό". Σε αυτές τις πλατφόρμες οι χρήστες δε θα μπουν στη διαδικασία να ψάξουν ταίρι βάσει ενδιαφερόντων, επαγγελματικής ιδιότητας, μορφωτικού επιπέδου. Αντιθέτως η εικόνα προφίλ παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο, καθώς και η μετέπειτα επικοινωνία.


Όσο η ηλικιακή ομάδα μεγαλώνει, οι χρήστες στρέφονται περισσότερο σε dating sites παρά σε dating apps. Για παράδειγμα οι singles 30-49 συνήθως χρησιμοποιούν dating sites για γνωριμίες όπως το Match.com ή το eharmomy, ενώ για τους 50+ υπάρχουν ειδικές σελίδες όπως το 50s dating και το Silver Singlers. Γιατί προτιμούν οι μεγαλύτερες ηλικίες αυτές τις πλατφόρμες ; Γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία, τα προφίλ είναι συνήθως είναι επιβεβαιώμενα, υπάρχει αυστηρό moderation, τα προφίλ προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες ( π.χ δουλειά, μορφωτικό επίπεδο κλπ ), ενώ οι χρήστες που είναι ενεργοί σε αυτές τις πλατφόρμες είναι κύριως σε αναζήτηση σχέσης, παρά μιας περιστασιακής γνωριμίας. Επίσης το γεγονός ότι οι πλατφόρμες αυτές είναι επι πληρωμή, λειτουργεί αποτρεπτικά για άτομα νεαρότερης ηλικίας, ή άτομα που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για κάποια σοβαρή γνωριμία.


Υπάρχει όμως ελπίδα κάποιος να γνωρίσει το ταίρι του μέσα από μια σελίδας γνωριμιών; Και βέβαια ! Στις μικρότερες ηλικίες η αλήθεια είναι οτι το ποσοστό αυτό ειναι πιο αυξημένο ( δηλάδη περίπου 20 % στην ηλικία 18-29 έχει γνωρίσει το ταίρι του μέσα απο ένα dating site ή app ) ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο η ηλικία αυξάνεται, πέφτοντας στο 4 % τους 65+. Φαίνεται όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών είναι η αναζήτηση σταθερού συντρόφου, αφού αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο φτίαχνουν προφίλ σε κάποια dating πλατφόρμα, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι για να δημιουργήσουν μια περιστασιακή γνωριμία. Πολλοί λίγοι δημιουργούν προφιλ με σκοπό την φιλία.


Οπότε αν νιώθεις ότι έχεις μεγαλώσει για όλα αυτά, θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις κάποια από τις υπηρεσίες που παρουσιάζουμε στη σελίδα μας η οποία να ταιρίαζει στην ηλικία και στη φάση που βρίσκεσαι ώστε σύντομα να βρεθεί το κατάλληλο ταίρι και για σένα !


4 views0 comments
bottom of page